Oplemenjivanje metala

Metal

Izbor

Oplemenjivanje i zaštita metala

Informacije

Metali ili slitine imaju svojstvo da pri fizičko-kemijskim utjecajima zraka, vode ili vlage stvaraju razne korozijske reakcije (okside, sulfide, karbonate…). Na dio njih djelovat će kao prirodna solidna zaštita a na drugima destruktivno na način da ti utjecaju u reakciji s orginalnim metalom mogu rezultirati propadanjem predmeta. Zaštitom se nastoji zaustaviti propadanje neotpornih metala raznim otpornijim premazima, kako bi ih zaštitili, oplemenili ili uljepšali.

Oplemenjivanje je jedan od načina kako se neotporni metali i slitine mogu zaštititi, nanosom otpornijeg metala na izvorni koji također ima i funkciju dekoracije. U tom smislu služim se sa dvijema osnovnim metodama oplemenjivanja metala. Elektro-kemijskim postupkom galvanostegije i metalnim listićima.

Oplemenjivanje metala before Oplemenjivanje metala after
Oplemenjivanje metala Before 2 Oplemenjivanje metala After 2
Oplemenjivanje metala - Galvanska pozlata before Oplemenjivanje metala - Galvanska pozlata after

Galvanska pozlata

Pozlata je najprofinjeniji galvanski nanos koji se koristi u širokoj upotrebi, industrijskoj i fizičkoj, s raznim konačnim namjenama dekorativne, zaštitne i na koncu imitirajuće.

Zanimljivosti i

Najnoviji radovi

Oplemenjivanje metala - Galvansko posrebrnjenje 1 before Oplemenjivanje metala - Galvansko posrebrnjenje 1 after
Oplemenjivanje metala - Galvansko posrebrnjenje 2 before Oplemenjivanje metala - Galvansko posrebrnjenje 2 after
Oplemenjivanje metala - Galvansko posrebrnjenje 3 before Oplemenjivanje metala - Galvansko posrebrnjenje 3 after

Galvansko posrebrnjenje

Fusce elementum sodales velit. Suspendisse ex lacus, luctus quis neque nec, fringilla malesuada orci. Aliquam tincidunt dui nec felis imperdiet, in mattis orci facilisis. Maecenas sit amet porta massa. Maecenas in ultrices diam. Etiam sit amet sagittis lorem. Etiam non laoreet risus.

Zanimljivosti i

Najnoviji radovi